Napadol a okradol taxikára

12.10.2009 Humenné

Humenský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie pre zločin lúpeže 19 ročnému mladíkovi z obce Hankovce, okr. Humenné.
V sobotu 10.10.2009 v čase po 2:00 h sa mladý Hankovčan viezol v taxíku v Humennom. Na Ulici Osloboditeľov požiadal taxikára (50r. ), aby mu zastavil, pretože mu je zle. Keď vystúpil, čupol si za auto, kde nato vystúpil aj taxikár, ktorý si následne sadol späť. Nato sa do auta vrátil aj obvinený, ktorý si sadol na miesto za vodičom. V tom ľavou rukou chytil taxikára za vlasy a pravou rukou nožom zaútočil na jeho bradu a krk. Ktoré mu aj porezal. Následne chcel svoj útok zopakovať, no taxikár sa začal brániť, pričom pri tomto mu porezal prstenník pravej ruky a palec ľavej ruky. Taxikárovi sa podarilo mladíkovi vyšmyknúť, otvoril dvere a utekal smerom do mesta, kde stretol kolegu taxikára a majiteľa taxi služby. S ním sa vrátil k taxíku, kde si všimol, že clonidlo vodiča je odtrhnuté a chýba tam hotovosť vo výške 45. - € a náprsná taštička so všetkými dokladmi. Napadnutý taxikár utrpel poranenie s dobou liečenia predbežne 10 dní, ako aj škodu vo výške 45, - €.
Policajti krátko po oznámení mladíka zadržali, umiestnili do cely policajného zaistenia a po obvinení vyšetrovateľ spracoval aj návrh na jeho vzatie do väzby.
 

Vyberte región